Solidarność Podbeskidzie Świąteczny kiermasz Sekcji Młodych

Świąteczny kiermasz Sekcji Młodych

Przed Wielkanocą członkowie podbeskidzkiej Sekcji Młodych NSZZ „Solidarność” zorganizowali charytatywny kiermasz świąteczny. Cały dochód został przeznaczony na rzecz Domu Dziecka w Żywcu.

Świąteczne stoisko pojawiło się na Rynku w Skoczowie. Młodzi związkowcy sprzedawali własne wypieki oraz świąteczne stroiki i ozdoby wykonane przed wychowanków Domu Dziecka. Była to realizacja zapowiadanego przez członków Sekcji Młodych pomysłu włączania się w akcje społeczne i charytatywne. – To pierwsza, ale na pewno nie ostatnia taka inicjatywa. Kiermasz cieszył się sporym zainteresowaniem i przyniósł spory dochód. Dla nas najważniejsze jest, że wyszliśmy z naszym pomysłem na zewnątrz, zdobyliśmy nowe doświadczenie i w bardzo konkretny sposób pomogliśmy podopiecznym żywieckiego Domu Dziecka – mówi Roman Kołder, przewodniczący podbeskidzkiej Sekcji Młodych dziękując wszystkim, którzy wsparli tę inicjatywę i pomogli ją zrealizować.

Author: Sekretariat