Solidarność Podbeskidzie KAMPANIA

KAMPANIA

KAMPANIA
“SPRAWDZAM POLITYKA”

Podbeskidzka “Solidarność” włączyła się do ogólnopolskiej akcji naszego związku pt. “Sprawdzam polityka”. Na ulicach miast kolportujemy ulotki promujące tę akcję, a na bielskim placu Chrobrego ustawiliśmy namiot, w którym – poprzez Internet można sprawdzić polityków. Namiot ten będzie stał we wszystkie dni robocze do czwartku, 22 października, w godzinach od 9.00 do 15.00.

Na ulotkach i na internetowej stronie www.sprawdzampolityka.pl można znaleźć informacje, jak poszczególni parlamentarzyści starający się teraz o reelekcję (tylko w okręgu bielskim jest ich aż jedenastu!) głosowali w tak ważnych sprawach jak czas pracy osób niepełnosprawnych, wiek emerytalny, kodeks pracy, obowiązek szkolny sześciolatków, obniżanie podatków dla najuboższych. Przy każdym polityku w sposób zrozumiały i czytelny zarejestrowane są konkretne głosowania. Mamy swoich faworytów, ale w tej akcji nie agitujemy za żadną partią czy konkretnym kandydatem. Przede wszystkim zachęcamy, by ludzie wzięli udział w wyborach i głosowali świadomie, z odpowiednią wiedzą – tłumaczy szef podbeskidzkiej “Solidarności” Marek Bogusz.

Wykaz głosowań parlamentarzystów
Okręg Bielsko-Biała >>>
Powiaty: suski i oświęcimski >>>

Stanowisko Rady Regionalnej Sekcji Branży Metalowców NSZZ Solidarność z dnia 7 października 2015 w sprawie poparcia kandydatury Stanisława Szweda w wyborach do Sejmu RP >>>